Videofilmen

STRÅLANDE FRAMTID

om att vara elöverkänslig

En dokumentär videofilm
om Erik som blev elöverkänslig
när han som trettonåring
fick en egen dator.


Nu studerar Erik till grundskolelärare på högskolan i Falun. Vi följer Erik under vardagen som student och när han åker till det elfria föräldrahemmet för att vila ut under helgen. Erik berättar om sitt liv och visar på den elsanering som gjorts för att han ska kunna leva ett så normalt liv som möjligt.  När det blir sommar åker Erik till Polen för att besöka sin flickvän. samtidigt får han uppleva en elmiljö som gör det lättare för honom att röra sig ute i samhället än hemma i Sverige...
Regi: Hélene Aastrup-Samuels
Producent, ljud: Hans Danneborn
Foto, klipp: Bengt Danneborn
Produktion: Mariedamfilm AB
Produktionsår: 1999
Speltid: 32 min
Filmen är producerad med stöd av Allmänna arvsfonden, Civilingenjörs-förbundet, Film i Dalarna,  Föreningen för El- och Bildskärmsskadade,  Svenska Filminstitutet.
 
Strålande framtid ger insikter i vilka problem som möter den drabbade som vill leva ett aktivt liv ute i samhället och visar exempel på vad som kan göras för att förbättra situationen för de elöverkänsliga.

Den lämpar sig väl för alla som i sitt arbete eller som beslutsfattare kommer i kontakt med elöverkänslighetsproblematiken.

Pris 395:- inkl moms, porto tillkommer. En broschyr med fakta om elöverkänslighet samt litteraturtips följer med  videokassetten.

Medlemmar i FEB har rabatt. Ange medlemsnummer vid beställningen.
Beställning: Mariedamfilm AB, Hemmansvägen 33, 702 17 Örebro,
tel: 019-331046, fax: 019-331015

För ytterligare information kontakta Hélène Aastrup-Samuels tel: 08-640 1309
e-post: helene.aastrup@telia.com